sobota 30. května 2009

Zapečené těstoviny

Nějak jsme se zmlsali. Nejraději máme Panzani uvařené smíchané s trochou dobrého oleje, pokrájenou šunkou, zalité rozšlehanými vajíčky ve smetaně. A samozřejmě do křupava zapečené v troubě a před koncem posypané strouhaným sýrem.

1 balíček těstovin
1 smetana na šlehání
3 celá vejce
200g dobré šunky
100g tvrdého 40% sýra
olej
sůl







Těstoviny vařím v osolené vodě s olivovým olejem. Po uvaření je promíchám v olejem vymazaném pekáčku s na kousky nakrájenou šunkou, zakápnu olejem a dám do trouby předpéct. Asi po 15 minutách zaliji těstoviny rozšlehanými vajíčky se smetanou a dám znovu péci. Když je vaječná směs zapečena a těstoviny začínají mít zlatavý nádech posypu je nastrouhaným sýrem a ještě na chvilku vrátím do trouby. Dobré jsou třeba se zeleninovým salátem, nebo kyselou okurkou.... Dřív jsem používala jiné druhy těstovin a vařila je se zeleninovými bujóny, Podravkou, nebo Vegetou a kořenila pepřem.... ale nějak poslední dobou mám pocit, že méně je někdy více a raději koupím kvalitnější těstoviny....

0 komentářů: