sobota 11. dubna 2009

Velikonoční nádivka

Tak přípravu na nádivku začínám den předem. Uvařím vepřové maso, nejraději plec a uzené, každé ve svém hrnci. Oboje nakrájím na malé kousky a schovám do lednice stejně jako zbylé vývary z masa na druhý den. Housky nebo rohlíky nakrájím na kostičky a nechám na míse oschnout. Druhý den je zaliji žloutky, mlékem a vývarem z mas. Přidám nakrájenu petrželku, masa, česnek, pepř a trochu soli a promíchám. Na závěr jemně zapracuji i vyšlehaný vaječný sníh z bílků a nádivku dám do máslem vymazaného plechu. Nezapomenu na pár tenkých plátků másla i na nádivku a peču v naší troubě do růžova.

700g vepřového masa
500g uzeného masa
7 housek
7 vajec
3 stroužky česneku
100 ml mléka
300 ml vývarů za mas
100 g másla
svazek zelené petrželky
sůl - opatrně
pepř



Není potřeba hledat dál. Stačí se podívat sem. http://dolcevita.blog.cz a dá se mam najít i jiná inspirace a velikonoční nálada....

0 komentářů: