sobota 25. června 2011

Kulajda

Bílá houbová kulajda. Osobně mám ráda z čerstvých hub nebo i z sušených, ale zcela určitě potřebuji čertví kopr. Bez čerstvého kopru to prostě nejde. .....

5 středních brambor
1 stření cibule
2 hrsti dobrých sušených hub (nebo čerstvé)
2 lžíce knímu
3 bobkové listy
čerstvý kopr
250 ml smetany na vaření
2 lžíce hrubé mouky
4 vajíčka (nebo kolik chcete)
Ocet na dochucení

Do připraveného hrnce se studenou vodou přidám trochu soli, kmín, na kousky nakrájené brambory, nakrájenou cibuli a dám na oheň. Sušené houby předem namočím a podusím na pánvi s olejem. Čerstvé podusím úplně stejně. Do polévky je přidám jakmile jsou brambory trochu měkké. Hrubou mouku rozkvedlám ve smetaně a přidám, když jsou brambory už měkké a vařím ještě 20 minut. Hotovou polévku odstavím z plamene, ochutím nasekaným koprem a dle chuti i octem. Vajíčka vařím zvlášť rozklepnuté v octové osolené vodě a vařené vložím do polévky.

Jestli chcete na inspiraci k odborníkům tak doporučuji tady. :-)

0 komentářů: