pondělí 1. listopadu 2010

Kančí maso - část první

Mám ráda svého šéfa. Mojí rodinu schvátila nějaká viróza a to mimořádně včetně mě. Volám ráno do práce, že dnes fakt nejsem ve stavu dorazit (beru si dovolenou) a jeho hlavní starostí bylo co budeme dělat s tím kusem kance co mi jiný kolega dovezl...... kančí maso je u nás vzácností....vlastně jakákoli zvěřina....


Hledala jsem inspiraci na více místech... je mi líto udělat z toho "jen" guláš, na šípkovou omáčku si netroufnu. Asi toho kance upečeme. Začínám lákem ( mořidlem ) - tím snad nic nezkazím. Maso již odpočívá v lednici. A z diskusí jsem si odnesla i zajímavý názor, že tepelná úprava zvěřiny by neměla být kratší jak 4 hodiny. Prý nějaký svalovec, víc raději řešit nebudu.

Prostě maso odpočívá a večer proběhne hlasování co se uvaří.

vaříme s Diny
mlsná kočka
Gurmánka
kančí maso-sedmé nebe
a jeden video guláš - ekuchařka

0 komentářů: