neděle 1. dubna 2012

Polévka z hlívy ústřičné

Inspirace na BC (Cherry), ale receptů je spousty.....

Na oleji zpěním cibulku a přidám pokrájenou hlívu a podusím, pak přidám nakrájenou mrkev, malé kousky brambor a chvíli ještě míchám. Okořením pepřem, solí, kmínem a paprikou. Zaliji vodou a nechám vařit dokud nejsou brambory hodně měkké a hlíva uvařená. Odstavím z plamene, přidám hrst majoránky a rozetřený česnek..... nezahušťuji, ale lze zahustit trochu moukou, nebo rozmačkat uvařené brambory, chuť lze vylepšit zeleninovým bujónem, ale nám moc chutná i bez mouky a bez bujónu.


200g Hlíva ústřičná
260g brambor
170g cibule
110g mrkve
3 stroužky česneku
1 lžíce oleje
1 hrst sušené majoránky
1 lžíce sladké mleté papriky
sůl, pepř, kmín




Orientačně na 100g je 106kJ; Bílkoviny 0,8g; Tuky 0,65g; Sacharidy 4,41g

0 komentářů: